waar wij de basis voor de toekomst
op handen dragen

(BSO) Partou

(BSO) Partou
Kinderopvang bij Partou
Kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang

Kinderdagopvang
Kinderdagverblijf
Op ons kinderdagverblijf hebben we één groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In onze lichte en transparante ruimtes is van alles te doen voor klein en al wat groter. Bewegen in de gymzaal, boekjes halen in de bibliotheek, spelen op de grote speelplaats met zandbak en grasveld of naar de speeltuin in de buurt. De allerkleinsten hebben zowel binnen als buiten een eigen veilige plek, waar ze de wereld om zich heen ontdekken.

Peuteropvang
Op de peuteropvang stimuleren we de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Ook werkt de peutergroep aan dezelfde thema's als de kleutergroepen, mogen de kinderen weleens een kijkje nemen in groep 1/2 en doen ze regelmatig leuke activiteiten samen met de kleuters. Zo ontstaat een doorgaande leerlijn voor kinderen vanaf twee jaar en maakt je kind straks een fijne overstap naar de basisschool.

Bij onze peuteropvang maken de kinderen (2-4 jaar) deel uit van de groep van het de dagopvang.

Opvangmogelijkheden
Kinderdagopvang          : maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur
Peuteropvang                  : maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 12.15 uur

Buitenschoolse opvang
Voorschoolse opvang
Bij ons kan je kind de dag lekker rustig beginnen met een boekje of een spelletje. Liever een balletje trappen voor de schooldag begint? Dat kan natuurlijk ook! Jij kunt met een gerust hart op weg. Wij zorgen ervoor dat je kind op tijd in de klas zit.

Naschoolse- en vakantieopvang
De buitenschoolse opvang start zodra de school uit gaat. Bij ons kan je kind zich na een drukken schooldag lekker ontspannen. In onze lichte groepsruimte kunnen de kinderen vrij spelen of meedoen met onze activiteiten. Van kliederen met klei tot kriebelbeestjesjacht. En van een workshop Capoeira tot trommelen op djembés. Buitenspelen
doen we op de grote speelplaats. Op het buitenpodium wekken de kinderen zelf energie op om een spelletje, zoals een snelheidstest, te spelen. Er is altijd wel iets te doen!

Ook tijdens de vakanties kan je kind bij ons komen spelen. We organiseren altijd leuke vakantieprogramma's en gaan regelmatig samen op pad naar Rollebol, Egelren of de speeltuin in Millingen. Met Carnaval gaan we natuurlijk met z'n allen naar het dorpshuis.

Opvangmogelijkheden
Voorschoolse opvang   : maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 8.30 uur
Naschoolse opvang       : maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van sluitingstijd van school tot 18.30 uur
In de vakanties en op studiedagen zijn we de hele dag open van 7.30 tot 18.30 uur.

Communicatie met ouders
Persoonlijk contact en open communicatie vinden wij erg belangrijk om een goede relatie met ouders op te bouwen. Daarnaast houden we je via onze handige Partou ouder-app op de hoogte van wat je kind bij ons allemaal beleeft.

Opvangkosten en vergoeding
Als je gebruik maakt van kinderopvang kom je mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag (Belastingdienst). Dit hangt af van de hoogte van je inkomen, het aantal kinderen dat je hebt en de soort opvang. Meer hierover lees je op onze website www.partou.nl > Praktische informatie
Tip: je kunt op onze website ook meteen een proefberekening van je kosten maken.

Gemeentelijke subsidie peuteropvang
Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag kunnen voor gemeentelijke subsidie in aanmerking komen. De gemeente Berg en dal vindt het namelijk belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om gebruik te maken van peuteropvang om te leren en te ontwikkelen. Zodat elk kind goed voorbereid is op de basisschool.

Denk je dat je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, maar wil je wel graag dat je kind naar de peuteropvang gaat? Neem dan contact op met Partou Reusensestraat. Dan zoeken we het samen uit. Kom je inderdaad niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan vragen wij je het formulier 'Geen recht op kinderopvangtoeslag' in te vullen en bij Partou in te leveren. Wij vragen dan subsidie aan voor je kind bij de gemeente. Dat hoef je niet zelf te doen. Je betaalt wel een ouderbijdrage.

Meer weten?
Wil je meer weten over de opvangmogelijkheden bij Partou Reusensestraat? Neem een kijkje op onze website www.partou.nl of bel/mail ons voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding. We laten je graag alles zien.

Partou Reusensestraat
Kulturhus Leuth
Reusensestraat 6, Leuth
024 663 1411
reusensestraat@partou.nl